Северна Македонија

Enterprise Europe Network

во Македонија

Enterprise Europe Network (EEN) е најголемата мрежа на контакт центри кои обезбедуваат информации и советувања на компаниите за прашања од Европската унија. Составена од повеќе од 600 локални партнерски организации (универзитети, стопански комори, агенции, фондации, здруженија) во повеќе од 50 земји, мрежата промовира конкуретност и иновации.

Главна мисија на Enterprise Europe Network е да им помогне на малите и средни претпријатија да ги искористат различните бизнис можности во рамките на единствениот ЕУ пазар, развивајќи активности на соработка од областа на бинисот, технологијата или науката. Преку мрежата се обезбедувааат совети за поддршка на иновативните бизниси и пристап до финансии. Исто така, се овозможува и добивање на информации за можностите за располагање на програмите и финансирање од страна на Европската унија.

Enterprise Europe Network во Македонија е претставен преку проектниот конзорциум, составен од три партнери: Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје како координатор, Фондацијата за менаџмент и индустриско истражување и Стопанската комора на Северна Македонија.

Сите услуги се бесплатни и се нудат од страна на секој партнер во конзорциумот како едношалтерски систем на услуги.

Copyright © 2024 Сите права се задржани од EEN Северна Македонија

Оваа веб страница користи колачиња (cookies) со цел да се подобри функционалноста.

Политика за користење на колачиња (cookies)

Се согласувам Не се согласувам